Min enkla sill- och rödbetssallad

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 30 minuter

En god och enkel sill- och rödbetssallad som går fort att göra och som kan anpassas efter hur mycket sill man vill ha i den.

Ingredienser

  • 400 g matjesillfilé
  • 1-1½ äpple
  • 2 rödbetor, inlagda eller färska kokat
  • 3 dl crème fraiche
  • 1-2 msk hackad gul lök
  • 1-2 msk hackad smörgås- eller ättiksgurka
  • 1 msk gräslök
  • Instruktioner

    Koka de färska rödbetorna med skalet på i lättsaltat vatten till de är mjuka, ca 20 min. Låt sillen rinna av i en sil. Skär äpple och rödbetor i små tärningar. Blanda det med créme fraiche och rör i löken, sillen skuren i mindre bitar och gurkan. Låt stå kallt till serveringen. Garnera med äpple, rödbetor, gurka och gräslök.

    Liknande recept

    4.4
    35 min
    2
    8
    5
    1 h 35 min
    12
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben