Min hemmagjorda blodpudding

Serverar: 6 portioner

Tid: 2 timmar

Jag har gjort denna rätt i ca 20 år och den är lika uppskattad av barnen som av de äldre. Varför köpa den?

Ingredienser

  • 5 dl svinblod
  • 33 cl mörkt öl eller svagdricka
  • 3 ½ dl grovt rågmjöl
  • 1 finhackad röd lök
  • 75 g smör
  • ½ dl sirap
  • ½ msk salt
  • 1 krm mald nejlika
  • 2 ½ krm svart el vitpeppar
  • 2 ½ krm kryddpeppar
  • 1 tsk mejram
  • ½ tsk timjan
  • 1 ½ dl russin
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka löken. Mät upp kryddorna och blanda i samtliga kryddor. Låt fräsa i smöret en stund. Låt kallna.
    2. Slå upp ölet i en bunke. Rör ner blodet lite i taget. Vispa ordentligt. Tillsätt mjölet under kraftig vispning. Vispa ner det smälta smöret med kryddorna, sirapen, och russinen. Blanda väl.
    3. Fyll en väl smord avlång 2-litersform med smeten. Grädda i 1 timme och 25 minuter. Prova med en sticka för att se om den är klar. Servera med råkost och stekt bacon.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben