Min sega kladdkaka

Denna goda kladdkakan är både seg och god

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl farinsocker
  • 1/2 dl matolja
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 4 msk mörk kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 nypa salt
  • 50 g mörk kvalitetschoklad 70%
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°
    2. Smörj och bröa en form med löstagbar botten.
    3. Vispa ägg och socker poröst.
    4. Rör ner smör och olja i äggsmeten.
    5. Blanda mjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker, salt och vänd ner i smeten.
    6. Häll smeten i formen och strö över grovt krossade chokladbitar.
    7. Grädda kakan i cirka 30 minuter.
    8. Pudra med florsocker och servera med lättvispad grädde.
    9. Njut!

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    1

    Kommentarer (2)

    frokenlan 4 november 2013

    Nu vet inte jag var du fått detta recept från med den är ju försvinnande like, rent till 100% exakt likadant som Leilas kladdkakerecept. En direkt kopia av det, tom anvisningen. Fast ja, nu vet ju inte jag var hon fått receptet från heller. Skickar med en länk så ni kan få kika själva http://www.recept.nu/leila-lindholm/kladdkaka/choklad/kladdkaka--leilas-recept/

    frokenlan 4 november 2013

    Just det ja, glömde nämna att även bilden är exakt samma.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben