Min variant på Amerikanska cookies

Serverar: 35 portioner

Tid: 1 timme

Den här varianten kom till när jag hade hemgjord wienernougat kvar sen julen som måste göras något av istället för att kastas. Detta är ett bra sätt att göra av med julens godis när helgerna är över för länge sen. Mitt recept innehåller även 3 olika sorters socker farin, rörsocker och strösocker. Farin och rörsocker ger mycket smak i bakverken och ger en mycket god smak tycker jag, gillar du det inte så ta vanligt strösocker istället.

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 1 dl farin
  • 1 dl rörsocker, strö
  • ½ dl strösocker
  • 2 ägg
  • 5½ dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • ½ tsk salt
  • 1½ tsk bikarbonat
  • 200 g wienernougat (eller annat godis av choklad)
  • 100 g blandade nötter, hackade, exempelvis hasselnötter och cashewnötter
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Hacka wienernougaten och nötterna i en matberedare eller för hand, lägg över i en skål. Rör ihop smör och de tre sockersorterna till en luftig röra i matberedaren eller med elvisp. Rör ner ett ägg åt gången.
    2. Blanda vetemjöl, vaniljsocker, salt och bikarbonat noga i en skål och tillsätt det i degen. Blanda i resten av ingredienserna och rör om väl så allt blandar sig. Rulla stora runda bollar av degen och lägg dom på en bakplåtspappersklädd plåt, men lägg inte fler än 9 kakor på plåten, kakorna flyter ut vid gräddningen så placera dem inte för nära varandra! Grädda kakorna i ca 10 minuter, tills dom fått fin färg och spruckit en aning, då är dom färdiga. Lycka till!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben