Mina barns gott-i-gott-gifflar

Serverar: 24 portioner

Tid: 1 timme 20 minuter

Mina barndoms gifflar, som mina barn ska få med sig på utflykter. Jättegoda och enkla att göra.

Ingredienser

  • 4 msk smör
  • 50 g jäst
  • 5 dl mjölk
  • 4 tsk salt
  • 2 ägg
  • 1,6 liter vetemjöl special
  • Till fyllningen
  • Riven ost ca 1/2 tsk på varje trekant
  • 1 skinkskiva på varje trekant
  • Ev ketchup
  • 1 uppvispat ägg
  • Instruktioner

    1. Smält smöret, tillsätt mjölken och låt det bli 37 grader. Smula jästen i bunke, och häll degvätskan över. Lös upp jästen. Tillsätt salt, ägg och mjöl. Arbeta ihop till en deg. Låt jäsa under duk i 30 min.
    2. Dela därefter degen i fyra delar. Kavla ut varje del till en rund kaka, ca 1/2 cm tjock. Skär ut trekanter. Börja från mitten och skär ut liksom ekrar på cykelhjul. (Bre ketchup på om du vill...) Lägg ost och skinka på.Rulla ihop mot spetsen.
    3. Låt jäsa på bakplåtspapper/plåt 30 min. Sätt ugnen på 250 grader. Pensla med ägg och strö vallmofrön på. Grädda i 8-10 min. Klara!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben