Minimuffins med choklad och ganache

Serverar: 20 portioner

Små godbitar till kaffet.

Ingredienser

  • 4 msk smör, rumsvarmt
  • 55 g strösocker
  • 1 stort ägg, lätt uppvispat
  • 55 g extra fint vetemjöl
  • 2 msk kakaopulver
  • 1 msk mjölk
  • 20 chokladdoppade kaffebönor, till dekoration (kan uteslutas)
  • Ganache
  • 100 g mörk choklad
  • 1 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Ställ 20 dubbla små pappersformar på 2 bakplåtar.
    2. Rör smör och socker vitt och luftigt i en skål. Rör ner ägget, lite i taget. Sikta ner mjöl och kakaopulver och vänd ner det med en metallsked. Rör ner mjölken.
    3. Fyll en spritspåse med en stor slät tyll med smeten och spritsa ner den i pappersformarna. De ska vara fyllda till hälften.
    4. Grädda minimuff insen i 190° i 10-15 minuter eller tills de har höjt sig och känns fasta. Låt dem kallna på ett bakgaller.
    5. Ganache: bryt ner chokladen i en kastrull och slå på grädde. Hetta försiktigt upp under omrörning tills chokladen har smält. Häll chokladgrädden i en stor värmetålig skål och vispa den med en elvisp i 10 minuter eller tills den är tjock, blank och kall.
    6. Fyll en spritspåse med en stor stjärntyll med ganache och spritsa en klick på varje muffins. Har du ingen spritspåse klickar du på ganachen med sked. Ställ in muffinsen i kylskåpet 1 timme före servering. Om du vill kan du dekorera dem med chokladdoppade kaffebönor.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Annamittimaten 12 maj 2010

    Helt ljuvliga, perfekta när man bara vill ha en munsbit!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben