Mixad äppelkaka

Serverar: 1 portioner

Härligt god är den här sockerkakan med grovhackad blockchoklad och äppelklyftor. Sockerkaksmix gör den särskilt lättbakad och kokosflingor istället för skorpmjöl till formen gör att kakans botten och kanter blir extra saftiga och goda.

Ingredienser

  • 1 pkt sockerkaksmix
  • 50 g blockchoklad
  • 2 stora syrliga äpplen
  • 3 msk strösocker
  • 1½ tsk kanel
  • Till formen
  • Smör eller margarin
  • Kokosflingor
  • Instruktioner

    1. Smörj en slät kakform eller stekpanna med rak kant och strö den med kokosflingor.
    2. Hacka blockchokladen grovt.
    3. Skär äpplena i klyftor, kärna ur dem, skala dem och vänd dem i en blandning av kanel och socker.
    4. Rör ut kakmixen efter beskrivningen och blanda i blockchokladen. Häll smeten i kakformen.
    5. Stick ner äppelklyftorna och grädda kakan ca 1 timma i 175 grader.

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    8-10
    23
    4
    1 h 30 min
    4-8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben