Mjöd

Jättegott till fest.

Ingredienser

  • 7 l vatten
  • 1/2 kg farinsocker
  • 1/2 kg strösocker
  • 1 skivad citron
  • 1/2 dl humle
  • 1/4 tsk jäst
  • Russin
  • Instruktioner

    1. Koka upp vattnet och slå över de andra ingredienserna i ett krus eller liknande behållare. Låt stå i tre till fyra dagar.
    2. Sila bort citronen och humlen, rör ned jästen. Förvara i en dunk. Tillsätt lite russin. Låt stå svalt i minst en vecka.
    3. Sila bort russinen.
    4. OBS!! Mjöd håller inte hur länge som helst så drick upp allt inom två till tre månader, annars kan mjödet ha surnat.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben