Mjöd
Jättegott till fest.
Ingredienser
7 l vatten
1/2 kg farinsocker
1/2 kg strösocker
1 skivad citron
1/2 dl humle
1/4 tsk jäst
Russin
Instruktioner
Koka upp vattnet och slå över de andra ingredienserna i ett krus eller liknande behållare. Låt stå i tre till fyra dagar.
Sila bort citronen och humlen, rör ned jästen. Förvara i en dunk. Tillsätt lite russin. Låt stå svalt i minst en vecka.
Sila bort russinen.
OBS!! Mjöd håller inte hur länge som helst så drick upp allt inom två till tre månader, annars kan mjödet ha surnat.
Liknande recept
Mjöd
4
5
Finsk sima
5
2 v
8
10
Mjödmuffins
12
Mjöd av vinbärsblad
4
1 h
5
Mjöd till Valborg
5
2
Vinum taraxacumiense - maskrosvin
5
Valborgsstruvor
5
Förbryllad Hjort (Flummoxed Venison)
1 d 2 h
4
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!