Mild mjölkchoklad och inkokta päron är smaker som passar mycket bra ihop.
Sesamfrön som ströbröd ger en spännande knaprighet.
Ingredienser
200 g smör
200 g mjölkchoklad
4 ägg
2 dl strösocker
2 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Glasyr
100 g mjölkchoklad
1 msk matolja
Sesamfrön till formen
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och beströ en form med löstagbar kant, 22 cm, med sesamfrön.
- Smält smöret. Bryt ner chokladen och rör tills den smält. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten. Rör ner smöret.
- Häll i formen och grädda i nedre delen av ugnen 20-25 minuter. Kakan ska kännas " tungt gungig".
Smält chokladen till glasyren med olja i mikro eller över vattenbad. Bred över kakan.
- Servera med vaniljkokta päron och vispgrädde.
Liknande recept
Kommentarer (0)