Mjölkchokladkladdkaka

Serverar: 12 portioner

Mild mjölkchoklad och inkokta päron är smaker som passar mycket bra ihop. Sesamfrön som ströbröd ger en spännande knaprighet.

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 200 g mjölkchoklad
  • 4 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Glasyr
  • 100 g mjölkchoklad
  • 1 msk matolja
  • Sesamfrön till formen
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och beströ en form med löstagbar kant, 22 cm, med sesamfrön.
    2. Smält smöret. Bryt ner chokladen och rör tills den smält. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten. Rör ner smöret.
    3. Häll i formen och grädda i nedre delen av ugnen 20-25 minuter. Kakan ska kännas " tungt gungig". Smält chokladen till glasyren med olja i mikro eller över vattenbad. Bred över kakan.
    4. Servera med vaniljkokta päron och vispgrädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben