Mjölkchokladkladdkaka med krisp
Den här kakan njuts i tunna bitar och enbart av den inbitna mjölkchokladälskaren. Den är nämlingen söt, vilket dock uppvägs av fyllningen av härligt mandelkrisp.
Ingredienser
Krisp
1 dl sötmandel
½ dl strösocker
Botten
250 gr mandelmassa
1 msk kakao
Fyllning
400 g mjölkchoklad eller ljus blockchoklad
1 burk (2 dl) matlagningsyoghurt
Instruktioner
- Börja med krispet. Hacka mandeln grovt och blanda med socker i en tjockbottnad kastrulleller vid panna. Låt sockret lösas upp på höksta värmen under omröring.
- Sänk värmen till hälften och låt mandeln få lite färg och en härlig rostad doft. Sprid ut på en plåt och låt det svalna. Hacka därefter fint.
- Riv mandelmassan till botten grovt och knåda in kakao. Kavla ut degen och tryck fast den i botten på form med löstagbar kant, ca 21 cm i diameter.
- Degen behöver inte täcka kanterna. Bryt chokladen i bitar och smält den över vattenbad. Låt svalna något och blanda sedan ner yoghurten. Rör ner mandelkrispet och häll smeten i formen. Låt stå kallt minst ett par timmar.
Liknande recept
Kommentarer (0)