Mjölkchokladkladdkaka med krisp

Den här kakan njuts i tunna bitar och enbart av den inbitna mjölkchokladälskaren. Den är nämlingen söt, vilket dock uppvägs av fyllningen av härligt mandelkrisp.

Ingredienser

  • Krisp
  • 1 dl sötmandel
  • ½ dl strösocker
  • Botten
  • 250 gr mandelmassa
  • 1 msk kakao
  • Fyllning
  • 400 g mjölkchoklad eller ljus blockchoklad
  • 1 burk (2 dl) matlagningsyoghurt
  • Instruktioner

    1. Börja med krispet. Hacka mandeln grovt och blanda med socker i en tjockbottnad kastrulleller vid panna. Låt sockret lösas upp på höksta värmen under omröring.
    2. Sänk värmen till hälften och låt mandeln få lite färg och en härlig rostad doft. Sprid ut på en plåt och låt det svalna. Hacka därefter fint.
    3. Riv mandelmassan till botten grovt och knåda in kakao. Kavla ut degen och tryck fast den i botten på form med löstagbar kant, ca 21 cm i diameter.
    4. Degen behöver inte täcka kanterna. Bryt chokladen i bitar och smält den över vattenbad. Låt svalna något och blanda sedan ner yoghurten. Rör ner mandelkrispet och häll smeten i formen. Låt stå kallt minst ett par timmar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben