Mjölkchokladkladdkaka med tranbär

Serverar: 12 portioner

Kladdiga kakor går hem hos de flesta, denna är inget undantag.

Ingredienser

  • 150 g mjölkchoklad
  • 150 g smör
  • 2 ½ dl socker
  • 3 ägg
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 150 g torkade tranbär
  • Servering
  • Grädde
  • Tranbär
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Lägg ett bakplåtspapper på botten av en springform, ca 24 cm i diameter, fäst papperet genom att spänna fast ringen.
    3. Finhacka chokladen, smält smöret. Ta av från värmen och tillsätt chokladen, rör tills den har smält.
    4. Tillsätt socker och ägg, rör ordentligt. Blanda i mjölet med tranbären.
    5. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.
    6. Låt svalna minst 3 timmar före servering.
    7. Servera med en klick vispad grädde och tranbär.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben