Marmelad med päron och tranbär

Serverar: 2 portioner

Vill du inte ha så tydliga päronbitar i marmeladen kan du mosa marmeladen med en potatisstöt strax innan du tillsätter sockret.

Ingredienser

  • 125 g torkade tranbär
  • 500 g päron, skalade och urkärnade
  • 3 dl syltsocker
  • Instruktioner

    1. Skär de urkärnade och skalade päronen i små bitar. Lägg päronbitarna i en kastrull tillsammans med tranbären.
    2. Koka upp på svag värme och låt sjuda under lock i 10 minuter. Rör om under tiden.
    3. Tillsätt sockret, höj värm-en något och låt allt koka ordentligt i ytterligare 5 minuter under omrörning.
    4. Tag grytan från värmen och skumma eventuellt av marmeladen med en sked. Häll därefter allt på varma och väl rengjorda burkar. Förslut och förvara mörkt och svalt.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Hams 31 augusti 2012

    Mycket god ! Speciellt god att ha på mörkt bröd såsom rågbröd, eller till en fin bit Brie-eller annan mögelost =)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben