Chokladtryfflar med kardemumma, pistagenötter och tranbär

Serverar: 20-25 portioner

Vit choklad och nötter ger en ljuvlig tryffelbit.

Ingredienser

  • Fyllning 1
  • 100 g mörk choklad 70 %
  • 2/3 dl vispgrädde 40 % eller vispgrädde med lång hållbarhet
  • 25 g smör
  • 1 msk strösocker
  • 2 tsk nescafepulver
  • Fyllning 2
  • 200 g mandelmassa
  • 1 ½ dl pistagenötter utan skal, grovt hackade
  • 3 msk torkade tranbär
  • 3–4 krm kardemumma
  • Tillbehör
  • 300 g vit choklad
  • Instruktioner

    1. Fyllning 1 Smält allt i en skål över vattenbad. Kyl skålen.
    2. Fyllning 2 Blanda ihop ingredienserna till en jämn massa. Ta en bit av fyllning 1 (ca 10 g) och rulla till en boll som du plattar ut. Lägg på en liten klick av fyllning 2. Vik ihop och rulla försiktigt. Upprepa tills du använt all mandelmassafyllning.
    3. Tillbehör Smält och doppa bollarna i chokladen med hjälp av två gafflar. Ställ på en tallrik med bakplåtspapper och kyl några timmar. Förvara kallt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben