Muffins med tranbär och ost

Serverar: 18 portioner

Goda mellanmålsmuffins.

Ingredienser

  • 225 g vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 55 g strösocker
  • 4 msk smält smör
  • 2 stora ägg, lätt uppvispade
  • 1 3/4 dl mjölk
  • 115 g färska tranbär eller lingon
  • 25 g nyriven ost
  • Instruktioner

    1. Smöra fördjupningarna i 2 muffinsplåtar á 9 muffins.
    2. Sikta ner mjöl, bakpulver och salt i en stor skål. Rör ner sockret.
    3. Rör samman smör, uppvispade ägg och mjölk i en separat skål och häll blandningen över de torra ingredienserna. Blanda allt snabbt till en jämn deg och rör sedan ner de färska tranbären eller lingonen.
    4. Fördela degen i de 18 fördjupningarna i muffinsplåtarna. Strö över riven parmesan. Grädda muffinsen i 200 grader varm ugn i 20 minuter eller tills de fått fin höjd och gyllenbrun färg.
    5. Ta ut dem och låt dem svalna något i plåten. Lägg dem sedan på ett bakgaller och låt kallna.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    arnemaria 17 september 2011

    Goda! Synd bara att jag inte fick fler tranbär och lingon på mina nyplanterade buskar.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben