Havrekakor med tranbär

Serverar: 48 portioner

Jättegoda och lätta att göra.

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 3 dl socker
  • 4 dl vetemjöl
  • ½-1 msk hjorthornssalt
  • 8 dl havregryn
  • 1 dl tranbär
  • 100 g vit choklad
  • 1 dl mjölk
  • Instruktioner

    1. Rör smör och socker i en bunke så att det blir mjukt. Blanda vetemjöl och hjorthornssalt i en bunke. Tillsätt mjölblandningen, havregryn och tranbär till matfettsblandningen.
    2. Hacka chokladen grovt och tillsätt den och mjölken. Rör så att allt blir blandat. Klicka ut smeten med hjälp av 2 teskedar på bakpappersklädda plåtar.
    3. Lägg inte för tätt, 12 kakor per plåt är lagom. Grädda kakorna i 175 grader 10-12 minuter. De ska få gyllenbruna färg. Låt kakorna svalna något på plåten och lägg dem sedan i en torr burk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben