Mjuk kaka med blockchoklad

Serverar: 8 portioner

Tid: 50 minuter

Recept på mjuka kakor kan man aldrig få för många av.... Denna kaka bör skäras med vass kniv för att få vackra skivor

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 1/4 dl olja
  • 3/4 dl mjölk
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 1/4 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 100-150 g blockchoklad
  • smör till formen
  • Skorpmjöl till formen
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker pösigt 2. Blanda olja och mjolk. 3. Blanda alla torra ingredienser 4. Hacka blockchokladen grovt. 5. Häll lite av olja-mjölken i en skål, tillsätt lite mjölblandning under omrörning. Därefter åter lite olja-mjölk, lite mjöl o.s.v. OBS! Vispa inte. 6. Tillsätt sedan den vispade äggmassan och rör ner blockchokladen. 7. Häll smeten i smord och bröad form och grädda kakan ca 35 min i 180*

    Liknande recept

    4.4
    30 min
    35
    14
    4.7
    30 min
    20-30
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben