Mjuk kaka med fläderkräm

Serverar: 8-10 portioner

Älskar fläder i alla dess former och snart är det dags för årets blomning.

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 3 dl råsocker strö eller strösocker
  • 3 ½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk grovmalen kardemumma
  • 1 tsk äkta vaniljsocker
  • 150 g smält smör
  • ½ dl mjölk
  • Kräm
  • 2 äggulor
  • 1 dl grädde
  • 1 dl koncentrerad fläderblomssaft
  • 1 msk Maizena eller 1 msk potatismjöl
  • Glasyr
  • 2 msk flädersaft
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl, bakpulver, kardemumma och vaniljsocker och sikta ner det i äggsmeten. Tillsätt det smälta smöret och mjölken Rör smeten slät, vispa inte.
    2. Grädda i en smord och bröad springform på nedersta falsen i 175º i ca 40-45 minuter. Prova med sticka.
    3. Låt svalna.
    4. Till krämen vispas äggulor och Maizena. Tillsätt grädde och saft och sjud försiktigt under ständig vispning så den inte bränner vid.
    5. Låt svalna.
    6. Dela kakan en gång och fyll den med krämen.
    7. Rör ihop flädersaft med florsocker till en tjockflytande glasyr som ringlas över kakan.

    Liknande recept

    4.4
    30 min
    35
    14
    4.7
    30 min
    20-30
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben