Mjuk kaka med marsanfyllning

Serverar: 15 portioner

Bakas i långpanna. Dubbla bottnar med fyllning smaksatt med marsankräm och apelsinmarmelad.

Ingredienser

  • Botten
  • 3 st ägg
  • 2 1/4 dl strösocker
  • 3 dl kokosflingor
  • 3/4 dl potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 2 dl florsocker
  • 1 dl marsankräm
  • 1 msk apelsinmarmelad
  • Garnering
  • 1 msk florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt på ugnen på 225 grader och klä en långpanna med bakplåtspapper.
    2. Botten: Vispa ägg och socker pösigt. Blanda kokos, potatismjöl och bakpulver och tillsätt det i äggvispet. Grädda i ugn 225 grader i ca. 5 minuter. Låt kallna.
    3. Fyllning: Vispa ihop smör och florsocker, tillsätt marsankräm och apelsinmarmeladen. Rör om så allt blandar sej. När botten kallnat ,dela den på hälften i två lika stora delar. Bred fyllningen på den ena och lägg den andra som lock ovanpå fyllningen. Skär i bitar och dofta över med florsocker.

    Liknande recept

    4.4
    30 min
    35
    14
    4.7
    30 min
    20-30
    6

    Kommentarer (1)

    lenjo19 6 februari 2009

    Hej! Jag har precis bjudit mina arbetskamrater på denna goda och lättbakade kaka. Det var väldigt uppskattat! Ha en trevlig helg Lena Johansson

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben