Mjuk kaka med nötfyllning

Serverar: 10-12 portioner

En god kaka som passar lika bra hela året.

Ingredienser

  • 100 g Svenskt Smör
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 1 1/2 dl mellangrädde
  • Fyllning
  • 3 msk smält Svenskt Smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk kanel
  • 50 g malda hasselnötskärnor
  • 1 krm muskot
  • Instruktioner

    1. Rör smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget. Rör ner mjölet blandat med bakpulvret. Tillsätt grädden. Blanda samman ingredienserna till fyllningen i en ny skål. Smörj och bröa en rund hålform. Häll i hälften av kaksmeten.
    2. Fördela fyllningen över. Täck med resten av smeten. Grädda i nedre delen av ugnen vid 175ºC i ca 45 min. Stjälp upp kakan på galler. Låt kallna övertäckt

    Liknande recept

    4.4
    30 min
    35
    14
    4.7
    30 min
    20-30
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben