Mjuk kryddripplad kaka

Serverar: 1 portioner

En kaffekaka med kryddig rippel och flagad mandel.

Ingredienser

  • 200 g smör eller margarin
  • 2 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4 ägg
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl mjölk
  • Rippel
  • ½ dl farinsocker
  • 1½ tsk malen kanel
  • 1½ tsk malen kardemumma
  • ½ tsk malen kryddnejlika
  • ½ tsk malen ingefära
  • Garnering
  • Flagad mandel
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Smörj och mjöla en kransform som rymmer ca 1½ liter. Rör matfett, socker och vaniljsocker vitt och poröst. Tillsätt äggen ett i taget och rör smeten slät mellan varje.
    3. Blanda samman vetemjölet och bakpulvret och sikta ner i smeten. Tillsätt mjölken och rör varsamt samman till en slät smet.
    4. Blanda samman farinsockret och kryddorna. Bre ut ett tunt lager i botten på formen. Strö över lite av kryddblandningen. Fortsätt varva smet och kryddor. Strö till sist den flagade mandeln ovanpå översta lagret av smet.
    5. Ställ in kakan i nedre delen av ugnen och grädda den i ca 45 minuter. Prova med en sticka att kakan är klar.
    6. Låt den nygräddade kakan svalna en stund i formen innan den stjälps upp att kallna under form eller bakduk.

    Liknande recept

    4.4
    30 min
    35
    14
    4.7
    30 min
    20-30
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben