Mjuk lingonpepparkaka

Tid: 55 minuter

Denna ska prova i sommar

Ingredienser

  • 100 g margarin
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl råsocker, strö
  • 3 ägg
  • 1 dl crème fraiche eller gräddfil
  • 1 dl lingon, rårörda
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk ingefära
  • 1 tsk kardemumma
  • ½ tsk mald nejlika
  • Smör
  • Skorpmjöl
  • Instruktioner

    1. Sätt på ugnen. Rör margarinet mjukt med de båda sockersorterna. Tillsätt äggen, ett i taget. Rör ner crème fraiche och lingonsylt. Mät upp vetemjölet och blanda väl med bakpulver och kryddorna. Rör ner detta väl i smeten. Om smeten känns tunn - lägg till 2-3 msk vetemjöl.
    2. Smöra och bröa formen och klicka i smeten. Släta till ytan och grädda på nedersta falsen 50-55 minuter. Känn med sticka att smeten stannat.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben