Mjuk lingonpepparkaka med vaniljfyllning och smultäcke

Serverar: 8 portioner

En mjuk pepparkaka som är riktig rolig att bjuda på. Den är lite annorlunda, enkel att svänga ihop och så underbart god.

Ingredienser

  • Sockerkaka
  • 50 gram smält smör
  • 2 dl mörkt muscavadosocker (vanligt går också bra)
  • 3 ägg
  • 3 dl vëtemjöl
  • 1 dl mjölk
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk ingefära
  • 2 krm malen kryddnejlika
  • 3 krm kardemumma
  • Vaniljfyllning
  • 100 gram philadelphiaost
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl lingon - färska eller frysta
  • Smultäcke
  • 100 gram smör
  • 2 msk socker
  • 1,5 dl havregryn
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk kanel
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienser till smuldegen, ställ åt sidan.
    2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl med bakpulver och kryddor. Vänd ner i äggsmeten. Tillsätt smör och mjölk. Häll smeten i en smord ochj bröad form - ca 24 cm i diameter.
    3. Blanda philadelphiaosten med vaniljsocker. Klicka osten på kakan och strö över lingonen. Fördela även smuldegen över kakan.
    4. Grädda i 150 grader i ca 40-45 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben