Serverar: 10-12 portioner
En stor kaka som jag bakar i en fyrkantig form, 22x22 cm, med löstagbar kant. Den är lika god med blåbär.
Ingredienser
3 ägg
4 dl strösocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk äkta vaniljsocker
2 dl mjölk
150 g smält smör
3 dl hallon
Smultäcke
1 ¾ dl vetemjöl
50 g kallt smör
½ dl strösocker, gärna råsocker
100 g hackad vit choklad
½ dl mandelspån
Instruktioner
- Sättt ugnen på 175º och smörj och bröa en form med löstagbar kant som rymmer 2 liter.
- Börja med smultäcket. Använd gärna en matberedare. Hacka ihop allt utom chokladen till en smulig massa. Den hackas för hand och blandas ner sist så den inte blir alltför finfördelad.
- Vispa ägg och socker poröst. Blanda och sikta ner vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Tillsätt mjölk och smör och rör smeten slät.
- Häll smeten i formen och fördela hallonen över. Toppa med smultäcket och strö över mandelspån.
- Grädda på nedersta falsen i ca 45 minuter, känn efter med sticka.
- Låt svalna, pudra den eventuellt med florsocker och servera den med en klick vispad grädde.
Liknande recept
Kommentarer (0)