Hallonkaka med smultäcke

Serverar: 10-12 portioner

En stor kaka som jag bakar i en fyrkantig form, 22x22 cm, med löstagbar kant. Den är lika god med blåbär.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 4 dl strösocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk äkta vaniljsocker
  • 2 dl mjölk
  • 150 g smält smör
  • 3 dl hallon
  • Smultäcke
  • 1 ¾ dl vetemjöl
  • 50 g kallt smör
  • ½ dl strösocker, gärna råsocker
  • 100 g hackad vit choklad
  • ½ dl mandelspån
  • Instruktioner

    1. Sättt ugnen på 175º och smörj och bröa en form med löstagbar kant som rymmer 2 liter.
    2. Börja med smultäcket. Använd gärna en matberedare. Hacka ihop allt utom chokladen till en smulig massa. Den hackas för hand och blandas ner sist så den inte blir alltför finfördelad.
    3. Vispa ägg och socker poröst. Blanda och sikta ner vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Tillsätt mjölk och smör och rör smeten slät.
    4. Häll smeten i formen och fördela hallonen över. Toppa med smultäcket och strö över mandelspån.
    5. Grädda på nedersta falsen i ca 45 minuter, känn efter med sticka.
    6. Låt svalna, pudra den eventuellt med florsocker och servera den med en klick vispad grädde.

    Liknande recept

    5
    40 min
    10
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben