Hallonkaka

Serverar: 10 portioner

Tid: 40 minuter

Min mamma och min dotter gillar denna kaka

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2 dl socker
  • 1 ägg
  • ½ tsk vaniljsocker
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 2 dl hallon
  • 2 msk socker
  • 2 msk mandelspån
  • Florsocker efter gräddning
  • Instruktioner

    Smält smöret i en låg vid kastrull, tag den från värmen. Rör i socker, ägg, vaniljsocker och sist mjöl och bakpulver. Häll smeten i en pajform ca 24 cm i diameter. Lägg på bären strö på socker och mandelspån. Grädda i 175 grader i 30 minuter

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    fiaflickan 12 februari 2010

    Vi åt den här kakan med en klick vispgrädde till.Jättegott!!Tack för receptet!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben