Hallonkaka med kardemumma

Serverar: 30 portioner

God kaka med bla kardemumma, vit choklad och mandel.

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 2 stora ägg
  • 3 dl socker
  • 8 dl mjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 msk finstött kardemumma
  • 4 dl mjölk eller fil
  • 250 g hallon
  • 100 g vit choklad
  • 1 dl sötmandel
  • Instruktioner

    1. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner smöret.
    2. Blanda mjöl, bakpulver och kardemumma och rör ner det i smeten. Tillsätt mjölken och rör till en jämn smet.
    3. Bred ut smeten på bakplåtspapper i en långpanna. Strö över hallonen. Grädda i nedre delen av ugnen 20-25 minuter i 200 grader.
    4. Hacka chokladen och mandeln och strö det över kakan. Fortsätt att grädda ca 5 minuter.

    Liknande recept

    5
    40 min
    10
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben