Hallonkaka

Himmelskt god hallonkaka.

Ingredienser

  • Kakbotten
  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 1 ½ dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk matlagningsgrädde
  • Fyllning
  • 1-2 liter hallon
  • 3 ägg
  • 1 ½ dl strösocker
  • 1 msk vetemjöl
  • Garnering
  • Hallon
  • Riven blockchoklad
  • Instruktioner

    1. Smält smör och låt det svalna. Smörj en stor pajform ca 30 cm i diameter.
    2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver. Rör ner det i smeten. Rör i grädde och smör.
    3. Häll smeten i formen och grädda i 175 grader ca 15-20 minuter.
    4. Lägg ett generöst lager hallon ovanpå kakan. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa gulorna riktigt äggtoddypösigt med sockret. Rör i mjölet. Vispa vitorna med ren, torr visp i en ren bunke riktigt hårt och vänd ner dem i smeten.
    5. Bred smeten över hallonen och grädda i ytterligare 10 minuter.
    6. Garnera med hallon och riven choklad om så önskas.
    7. Tips. Jag hyvlar chokladen med osthyveln. Det går jättebra.

    Liknande recept

    5
    40 min
    10
    1

    Kommentarer (1)

    holeva 1 augusti 2009

    Toppengod kaka, nästan som tårta. Och ganska snabbgjord. Jag har testat med att byta ut mot andra bär och det blir lika gott. Min familj och vänner älskar den.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben