Mjuk morotspepparkaka

Kan bara säga baka och smaka :) Verkligen en god och hållbar kaka.

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 3 dl majsolja
  • 5 dl vetemjöl
  • ½ msk pepparkakskryddor
  • 1 tsk bikarbonat
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • ca 8 fint rivna morötter
  • 1½ dl valnötter
  • Topping
  • 1 dl crème Fraiche
  • 2 msk florsocker
  • 300 g färskost (t ex philadelfia)
  • ½ dl hackade valnötter
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en avlång form.
    2. Vispa ägg och socker fluffigt. Häll i oljan och vispa ytterligare en liten stund.
    3. Blanda alla torra ingredienser. Vänd ner morötter och mjölblandningen i äggsmeten.
    4. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 45 min.
    5. Låt kakan svalna något och stjälp upp den ur formen.
    6. Blanda crème fraiche, florsocker och färskost. Bred toppingen över kakan och strö över hackade valnötter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben