Morotspepparkaka

Tid: 50 minuter

Denna kaka blir mycket god och är dessutom nyttig. Använd helst ekologiska ingredienser för en ännu hälsosammare kaka.

Ingredienser

  • 2 stora ägg eller tre små
  • 2½ dl rårörssocker
  • 3 dl finriven morot
  • 1 finrivet äpple
  • 2 dl hackade valnötter
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl fullkornsmjöl av dinkel
  • 2½ tsk bikarbonat
  • 3 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen/stött kardemumma
  • ½ tsk ingefära
  • ½ tsk malda pomeransskal
  • 1 krm malda nejlikor
  • 1 krm malen kryddpeppar
  • 2 dl gräddfil
  • 1 dl rapsolja (gärna med smörsmak)
  • Instruktioner

    Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, kryddor och bikarbonat i en egen bunke så att det blir jämnt fördelat. Tillsätt mjölblandningen tillsammans med oljan och gräddfilen till äggsmeten och rör till en jämn smet. Tillsätt därefter de rivna morötterna och det rivna äpplet samt de hackade valnötterna och rör ut. Häll smeten i en smord och bröad rund form, ca 27 cm i diameter. Grädda i 175 grader i ca 40 minuter, kolla med trästicka i mitten av kakan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben