Moccaknäck med kaffekross

Serverar: 60 portioner

Krossade kaffebönor ger knäcken lite extra smak.

Ingredienser

  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl socker
  • 2 dl ljus sirap
  • ½ msk kakao
  • 1 dl skållad hackad mandel
  • 40 g smör, rumsvarmt
  • ½-1 msk kaffebönor, grovt krossade i mortel
  • Instruktioner

    1. Sätt ut knäckformar på en plåt. Koka grädde, socker, sirap och kakao i en tjockbottnad rostfri kastrull till 120-121 grader. Gör ett kulprov, smeten ska vara mjuk men fast. Rör med en träslev emellanåt.
    2. Tillsätt hackad mandel och smör. Fyll upp i knäckformarna och strö lite kaffekross på varje, inte för mycket, då blir det för dominant i smaken. Låt knäcken svalna helt.
    3. Förvara svalt i en lufttät burk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben