Moccamakroner med choklad

Serverar: 30 portioner

Jag som älskar choklad och kakor...

Ingredienser

  • Kakor
  • 4 dl florsocker
  • 125 g skållad, skalad och mald sötmandel
  • 2 tsk kakao
  • 2 tsk pulverkaffe
  • 1 ¼ dl äggvita, 3-4 äggvitor
  • ½ dl strösocker
  • Smörkräm
  • 100 g Arla svenskt smör, rumsvarmt
  • 1 ½ dl florsocker
  • 2 tsk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 äggula
  • 2 tsk pulverkaffe
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 125°.
    2. Kakor: Blanda florsocker, mandel och kakao. Rör ut kaffet i lite vatten. Vispa äggvitorna med elvisp. Tillsätt strösockret och vispa till en ganska fast marängsmet, ca 2 min. Blanda med de torra ingredienserna och kaffet till en jämn smet. Spritsa eller klicka ut ca 60 kakor stora som 5-kronor på plåtar med bakplåtspapper. Låt kakorna vila minst 30 min, det gör att kakorna inte spricker i ugnen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min. Låt kakorna kallna.
    3. Smörkräm: Lägg smöret i en bunke och blanda med florsocker, kakao och vaniljsocker. Vispa med elvisp tills blandningen är ljus och porös. Vispa ner äggulan och kaffet utrört i lite vatten. Bred en klick smörkräm på hälften av makronerna och täck med den andra hälften så att de ser ut som små hamburgare. Förvara i kylskåp.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben