Mocka cheesecake rutor

Mocka cheesecake rutor består utav choklad botten (som är lite knaprig i konsistensen) och sedan en kaffe cheesecake fyllning toppat med siktad kakao

Ingredienser

  • Botten
  • 2 ½ dl mjöl
  • 1 dl kakao
  • 2 ½ dl florsocker
  • 1/4 tsk bikarbonat
  • En nypa salt
  • 120 g smör, direkt från kylen
  • Fyllning
  • 300 g philadelphiaost, rumstemperatur
  • 1 burk sötad kondenserad mjölk
  • 1 msk kaffe upplöst i 1 msk varmt vatten
  • 2 ägg
  • Kakao
  • Instruktioner

    1. Botten: Sätt ugnen på 175 grader. Täck en rektangulär form (jag använde en 30x20cm), i annat fall funkar en rund 24 cm, med foliepapper eller bakplåtspapper. Smörj rikligt (med smör), lägg åt sidan.
    2. Blanda alla ingredienserna utan smöret i en skål. Dela smöret i små kuber och ha i det i skålen, blanda med dina fingertoppar tills smöret blandats i väl. Tryck ut det i formen och grädda i 15 min. Gör fyllningen under tiden.
    3. Fyllning: Vispa philadelphia och kondenserad mjölk slät (inga klumpar tillåtna!). Tillsätt kaffet, vispa, och sedan äggen, vispa endast tills det blandats väl. Häll fyllningen över i formen (inte bara i mitten utan häll jämn överallt). Grädda i ytterligare 20 min, tills fyllningen blivit fast. Låt svalna. Ställ sedan i kylen tills att den inte dallrar när du skakar formen försiktigt. Sikta över kakao, skär i bitar och servera med en stor klick vaniljglass ovan på (hoppa ej över glassen!).

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    6-8
    13
    4.4
    2 h 30 min
    10-12
    8
    4.6
    30-35
    66

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben