Mocka och chokladtårta

Serverar: 10 portioner

För dig som har diabetes.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1 dl sötningsmedel canderell
  • 1 dl vatten
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 250 g kesella
  • ½ dl sötningsmedel canderell
  • 2 tsk snabbkaffepulver
  • Garnering
  • 1 dl vispgrädde
  • 10 chocklad kaffebönor
  • Instruktioner

    1. Vispa äggen porösa, gärna med elvisp. Rör i sötningsmedel och vatten.
    2. Blanda potatismjöl, vetemjöl, kakao och bakpulver. Sikta ner blandningen i smeten och rör den jämn. Häll smeten i en långpanna. Grädda den i 250 grader mitt i ugnen i ca 5 minuter.
    3. Stjälp upp kakan på ett bakplåtspapper med sötningsmedel på. Dra bort bakplåtspappret och låt kakan svalna.
    4. Smaksätt kesellan med sötningsmedel och snabbkaffepulver. Bred krämen på kakan och rulla ihop den från långsidan.
    5. Vispa grädden fast. Fyll i grädden i en spritspåse med krusig tyl. Spritsa ca tio små rosor på rulltårtan och garnera med choklad kaffebönorna.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    matsmurfen 31 juli 2011

    Vad är det i detta recept som är bra för diabetiker? Det står ju överst att det är för "dig som är diabetiker". Receptet är ju fullt av stärkelse, d.v.s sockerkedjor, som är allt annat än bra för sockersjuka. // Matsmurfen

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben