Mockaparfait

Serverar: 4 portioner

En sammetslen efterrätt med smak av kaffe.

Ingredienser

  • ½ dl florsocker
  • 3 äggulor
  • ½ dl starkt nybryggt, kallt kaffe
  • 3 dl tjock grädde
  • Färsk frukt
  • Instruktioner

    1. Vispa upp socker och äggulor i en skål. Sätt skålen i hett men ej kokande vattenbad, häll i kaffet och vispa vidare tills krämen höjer sig och tjocknar.
    2. Ta skålen från vattenbadet. Vispa krämen kall. Ställ gärna skålen i kallt vatten så går det fortare.
    3. Vispa grädden i en skål. Rör ihop äggmassan och grädden.
    4. Slå krämen i en vattensköljd enliters kransform. Täck formen med folie och frys den i minst tre timmar.
    5. Doppa formen i hett vatten några sekunder innan du stjälper upp parafiten på en vacker serveringstallrik.
    6. Servera med färsk frukt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben