Festglass med mocca och maräng

Serverar: 4 portioner

Härligt gräddig mockaparfait med pistaschmandel och frisk mangopuré. En perfekt avslutning på en god middag! Lätt att förbereda och plocka fram ur frysen.

Ingredienser

  • Parfait
  • 4 äggulor
  • 6 msk strösocker
  • 1 msk kakao
  • 1 dl pistaschmandel
  • 1/2 dl starkt kaffe
  • 5 dl vispgrädde
  • 135 g mangopuré
  • Garnering
  • 20 små maränger
  • 225 g björnbär
  • Kakao
  • Instruktioner

    1. Vispa äggulorna och sockret vitt och pösigt. Sikta ner kakao i äggsmeten.
    2. Hacka pistaschmandeln grovt.
    3. Tillsätt kaffet och pistaschmandeln.
    4. Rengör visparna och vispa därefter grädden fast. Blanda grädde och äggvisp.
    5. Klä en avlång brödform(2 liter)med plastfolie. Häll i hälften av parfaitsmeten. Ringla därefter i purén( barnmat el. fryst mixad mango) Den ska inte blandas i smeten. Häll över resterande parfaitsmet.
    6. Ställ så att den står plant i frysen. Låt frysa minst 6 timmar, gärna över natten.
    7. Ta ur parfaiten ur frysen och låt den stå en kvart i rumstemperatur. Stjälp sedan upp den på ett fat.
    8. Garnera med små söta maränger uppe på parfaiten. Tinade björnbär runt parfaiten och sikta över lite kakao på marängerna.

    Liknande recept

    4.9
    1 h 10 min
    12
    29

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben