En läcker och ganska lättgjord dessert är den här parfaiten, med smak av kaffe.
Smeten ska vispas i vattenbad, det vill säga i en bunke som placeras i en kastrull med sjudande vatten.
Ingredienser
5 äggulor
2 msk florsocker
5 dl vispgrädde
100 g vit blockchoklad
1 msk snabbkaffe
Instruktioner
- Blanda äggulor och socker i en rostfri bunke och vispa smeten tjock i vattenbad. Ta bunken ur vattenbadet och fortsätt vispa tills smeten svalnat.
- Smält även blockchokladen i vattenbad.
Rör ut snabbkaffet i 2 msk hett vatten och rör ner det och chokladen i äggsmeten. Rör kraftigt och snabbt tills allt blivit fullständigt blandat.
- Vispa grädden riktigt tjock och rör sedan ner den i chokladsmeten. Häll över alltsammans i en kakform och låt stå i frysen i 2–3 timmar tills parfaiten stelnat.
- Tips!
Du som har glassmaskin kan köra smeten i den.
Liknande recept
Kommentarer (0)