Mockaparfait

Serverar: 4 portioner

En läcker och ganska lättgjord dessert är den här parfaiten, med smak av kaffe. Smeten ska vispas i vattenbad, det vill säga i en bunke som placeras i en kastrull med sjudande vatten.

Ingredienser

  • 5 äggulor
  • 2 msk florsocker
  • 5 dl vispgrädde
  • 100 g vit blockchoklad
  • 1 msk snabbkaffe
  • Instruktioner

    1. Blanda äggulor och socker i en rostfri bunke och vispa smeten tjock i vattenbad. Ta bunken ur vattenbadet och fortsätt vispa tills smeten svalnat.
    2. Smält även blockchokladen i vattenbad. Rör ut snabbkaffet i 2 msk hett vatten och rör ner det och chokladen i äggsmeten. Rör kraftigt och snabbt tills allt blivit fullständigt blandat.
    3. Vispa grädden riktigt tjock och rör sedan ner den i chokladsmeten. Häll över alltsammans i en kakform och låt stå i frysen i 2–3 timmar tills parfaiten stelnat.
    4. Tips! Du som har glassmaskin kan köra smeten i den.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben