Ett traditionellt skotskt recept på mördegskaka får ny dimension med choklad.
Ingredienser
2,5 dl vetemjöl, siktat
2 msk majsmjöl
0,5 dl strösocker
125 g osaltat smör, tärnat
85 g riven mörk choklad
Strösocker till garnering
Instruktioner
Förvärm ugnen till 150 grader och klä en rund form med cirka 20 cm i diameter med bakplåtspapper.
Sikta samman vetemjöl och majsmjöl i en skål och rör ner sockret. Tillsätt smöret och nyp samman, knåda till sist in den rivna chokladen så att allt blir väl blandat.
Lägg över degen i denklädda formen och tryck ut den jämnt med en sked. Pricka kakan med en gaffel och skär den i 8 lika stora bitar. Grädda i 35 - 40 minuter eller tills den blivit gyllenbrun. Ta ut fån ugnen och låt svalna. Garnera med strösocker och servera.