Mördegskaka med choklad

Ett traditionellt skotskt recept på mördegskaka får ny dimension med choklad.

Ingredienser

  • 2,5 dl vetemjöl, siktat
  • 2 msk majsmjöl
  • 0,5 dl strösocker
  • 125 g osaltat smör, tärnat
  • 85 g riven mörk choklad
  • Strösocker till garnering
  • Instruktioner

    1. Förvärm ugnen till 150 grader och klä en rund form med cirka 20 cm i diameter med bakplåtspapper.
    2. Sikta samman vetemjöl och majsmjöl i en skål och rör ner sockret. Tillsätt smöret och nyp samman, knåda till sist in den rivna chokladen så att allt blir väl blandat.
    3. Lägg över degen i denklädda formen och tryck ut den jämnt med en sked. Pricka kakan med en gaffel och skär den i 8 lika stora bitar. Grädda i 35 - 40 minuter eller tills den blivit gyllenbrun. Ta ut fån ugnen och låt svalna. Garnera med strösocker och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben