Mörk kladdkaka med florsocker och blåbär

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 15 minuter

Mmmmm är det enda jag säger så himla god

Ingredienser

  • Kladdkakan
  • 130 g smör
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2-2 ½ dl vetemjöl
  • 5-7 msk kakao
  • Garnering
  • Florsocker
  • Färska eller frysta blåbär och/eller hallon
  • Instruktioner

    1. Sätt på ugnen på 175 grader.
    2. Smält smöret, rör i socker, vanilsocker och ägg och blanda ihop det.
    3. Häll i mjöl och kakao under omrörning.
    4. Smörj en form med margarin och ströbröd och häll i smeten.
    5. Grädda kakan mitt i ugnen i ungefär 15 min eller när du tycker att den är klar för din smak.
    6. Låt kakan svalna och garnera sedan med florsocker, blåbär och/eller hallon.

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben