Mörk kladdkaka med florsocker och blåbär
Serverar:
6-8 portioner
Tid:
15 minuter
Mmmmm är det enda jag säger så himla god
Ingredienser
Kladdkakan
130 g smör
2 ägg
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2-2 ½ dl vetemjöl
5-7 msk kakao
Garnering
Florsocker
Färska eller frysta blåbär och/eller hallon
Instruktioner
Sätt på ugnen på 175 grader.
Smält smöret, rör i socker, vanilsocker och ägg och blanda ihop det.
Häll i mjöl och kakao under omrörning.
Smörj en form med margarin och ströbröd och häll i smeten.
Grädda kakan mitt i ugnen i ungefär 15 min eller när du tycker att den är klar för din smak.
Låt kakan svalna och garnera sedan med florsocker, blåbär och/eller hallon.
Liknande recept
Vit kladdkaka med blåbär
4.6
10-15
3
Viktväktarnas kladdkaka med hallon och blåbär
5
30 min
10
2
Kladdkaka med hallon och blåbär
4
10
1
Kladdkaka
5
4-6
2
Kladdkaka
4
6
1
Ullas kladdkaka
5
4-6
1
Smulpaj med päron & blåbär
4-6
1
Smulpaj med hallon, blåbär eller björnbär
5
8
Kladdkaka
4.3
20 min
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!