Kladdkaka med hallon och blåbär

Serverar: 10 portioner

viktväktar recept

Ingredienser

  • 75 g margarin
  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • Ca 2 dl hallon/blåbär
  • Till formen
  • 2 tsk flytande margarin
  • 3 msk ströbröd
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Smält margarinet och låt det svalna. Rör ihop ägg, socker, mjöl och margarinet. Ska ej vispas, endast röras ihop.
    3. Smörj och bröa en rund form, ca 22 cm i diameter (gärna med avtagbar kant). Häll i smeten och lägg på bären.
    4. Grädda i ugn 25-30 min. Kakan ska vara något kladdig i mitten.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    sara__ 14 oktober 2009

    Ser smaskig ut:) Men hur många points är varje bit?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben