Kladdkaka med fudgetopping och färska hallon

Tid: 20 minuter

Så god ..är väldigt lätt att göra också så den är perfekt för dig som gillar söt kladdkaka...om du vill ha mer vuxensmak på den så häll i lite konjak i fudgen eller ta lite mer kakao i kladdkakan....och njut!

Ingredienser

  • Kladdkakan
  • 100 gram smör (riktigt 80 % smör rek.)
  • 2 ägg
  • 2,5 dl strösocker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 3 msk kakao
  • 1-2 tsk vaniljsocker
  • Smör och ströbröd (till formen)
  • Fudgen
  • 3 dl strösocker
  • 50 g smör
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 msk kakao
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. 1,5-2 liters kastrull är lagom. Tag kastrullen från plattan.
    2. Använd en vanlig matsked och rör ner först socker och sedan ägg. Blanda väl, men rör inte mer än nödvändigt.
    3. Blanda ner övriga ingredienser, d.v.s. mjöl, kakao och vaniljsocker.
    4. Smörj och bröa en form, ca 24 cm i diameter. Häll ner smeten i formen. Använder du en bra silikonform till kladdkakan, så behöver formen inte smörjas.
    5. Grädda ca 20 minuter, mitt i ugnen i 175 grader. Vill du ha kakan extra kladdig prova att minska tiden till 18 minuter. Själv bakar jag denna 16 minuter i en form på 26 cm. Ju större form, desto lägre kaka blir det och ju kortare tid bör man grädda.
    6. Låt kakan kallna, gärna i kylskåp över natten. Ta ut kakan ur kylskåpet 30-60 minuter innan servering.
    7. Fudgen: Blanda alla ingredienser i en kastrull.Koka på jämn värme cirka 25-30 minuter. Ha ett glas med vatten till hands. Droppa ett prov i vattnet. När du kan rulla det till en kula är fudgen klar.
    8. Tips: Rör ner lite whiskey eller konjak för mer vuxen smak. Låt den kallna i ett vattenbad under omrörning och garnera sedan med färska eller tinade hallon.

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    1

    Kommentarer (2)

    VixenMaria 23 juli 2011

    Håller på att baka denna just nu...återkommer med betyg! :-P Smeten smakade iallafall väldigt gott... ;-)

    VixenMaria 23 juli 2011

    Jodå, denna kaka vart till stor belåtenhet både i min mage och min mammas... :-D

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben