Mörk och vit chokladtryffelkaka med nötter

Serverar: 15-20 portioner

Både mörk och vit choklad ryms i denna förföriska tryffelkaka

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 3 dl socker
  • 1 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • Chokladtryffel
  • 1 dl vispgrädde
  • 50 g smör
  • 300 g vit choklad
  • 2 dl rostade, blandade nötter
  • 1 ask färska eller 2 dl frysta röda vinbär
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175º.
    2. Smält 150 g smör i en kastrull, ta från plattan. Rör i socker, kakao och vaniljsocker. Rör ner 1 ägg i taget och slutligen mjölet.
    3. Bred ut smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, "bröad" med kokos.
    4. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter, kakan ska vara lite lös i mitten. Låt den kallna i formen.
    5. Koka under tiden upp grädde och 50 g smör i en kastrull, ta det från plattan. Hacka chokladen, rör ner och låt den smälta. Låt tryffeln halvstelna i kylen ca 1 timme.
    6. Bred tryffeln över kakan och strö över nötterna, garnera med bär och skär kakan i smala bitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben