Monika Ahlbergs polkamaränger
Randigt och juligt, fint att hänga i granen!
Ingredienser
4 st äggvitor
3 dl florsocker
1 dl fint krossade polkagrisar eller
4 st droppar pepparmintolja
4 droppar röd karamellfärg (cirkamängd)
Instruktioner
Vispa äggvita och florsocker länge.
Krossa polkagrisarna fint i en mortel. Häll ner krosset (eller pepparminstoljan) i äggvitan.
Droppa ner karamellfärg, rör lite. Använd inte för mycket, marängerna ska bli randiga.
Klicka eller spritsa ut smeten på plåt. Grädda i ugn på 125 grader i cirka 50-60 minuter, beroende på storlek.
Liknande recept
Monikas ris och kasslergratäng á la viktväktarna.
4.2
50 min
4
27
Monikas ljuvliga fläskfilégratäng
4.7
1 h 15 min
6-7
60
Monikas äggbakelser
4.8
6
3
Polkamaränger
4.7
1
Monikas kasslergryta med paprika, chili och purjolök
4.4
4
24
Polkamaränger med silverkulor
22
Monikas vitlöks- och senapsgravade strömming
3.7
3
Pizzamacka på 1 minut á la Monika
5
1 min
1
Smörgåstårta med tonfisk och ägg á la Monika
4.6
1 h 30 min
6-8
19
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!