Mor Sivs jättegoda äppelkaka

Tid: 40 minuter

Mums filibabba! Det går även att göra denna kaka glutenfri, genom att byta vetemjölet mot glutenfri mjölmix.

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 2-3 äpplen
  • 1 dl vispgrädde
  • Kanel
  • Socker
  • Instruktioner

    Smör, socker, mjöl och ägg arbetas ihop till en smet och plattas ut i smord, bröad form. Smeten ska vara kladdig. Äpplena skalas och skärs i små bitar. Lägg dem på smeten. Strö ca 2 msk strösocker och kanel över äpplena. Häll över den ovispade grädden. Grädda i 200-225 grader i ca 40 min. Servera med glass, grädde eller vaniljsås.

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    8-10
    23
    4
    1 h 30 min
    4-8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben