Morbergs cheesecake

Serverar: 8 portioner

Tid: 1 timme

Per Morbergs cheesecake. Känd från TV! Spännade med denna är att den tillagas i ugn och serveras väl kyld (ej frusen).

Ingredienser

  • 12 st digestivekex
  • 100 g smör
  • 1 knivsudd kanel
  • 800 g Philadelphiaost
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 st ägg
  • 1 msk vetemjöl
  • 0.5 st citron, rivet skal
  • Instruktioner

    1. Smält smöret och kör kexen i en mixer eller smula sönder kexen till ett fint puder med händerna.
    2. Blanda med det smälta smöret till en klump.
    3. Tryck ut degen i botten på en pajform. Grädda i ugn 175 g i 12-15 min.
    4. Blanda socker, mjöl och vaniljsockret med osten. Blanda ner ett ägg i taget.
    5. Riv i citronskalet och rör om väl. Fyll pajformen med ostmassan och grädda längst ner i ugnen, cirka 30-40 minuter. Se upp att det inte bränns på toppen. Låt kakan svalna av och stå kallt före servering.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    6-8
    13
    4.4
    2 h 30 min
    10-12
    8
    4.9
    20 min
    8-9
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben