Morotspudding

Serverar: 4 portioner

Serveras som ensamrätt eller med lite knaperstekt fläsk eller korv.

Ingredienser

  • 750 g morötter
  • 2 gula lökar
  • Vatten
  • Salt
  • 2 msk smör eller margarin
  • Ca 3/4 finhackad persilja
  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk
  • ½ salt
  • Svartpeppar efter smak
  • Riven muskotnöt efter smak
  • Instruktioner

    1. Skala och skiva morötter och lök. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och tillsätt en klick smör eller margarin och persilja. Skaka kastrullen så att morötterna blir glansiga runt om.
    2. Häll över morötter och lök i en smord ungsäker form. Vispa ihop ägg, mjölk och kryddor och häll det över grönsakerna.
    3. Grädda puddingen i 220 grader tills äggstanningen stelnat, ca 30 minuter. Tiden beror på formens djup.

    Liknande recept

    4.5
    1 h
    4-6
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben