Indisk morotspudding

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Indisk morotspudding, också känd som gajar halva. För att tillreda en äkta indisk gajar halva behövs ghee, men den här versionen är gjord på vanligt smör och smakar lika gott.

Ingredienser

  • 6 medelstora skalade morötter
  • 4 ¾ dl kaffegrädde
  • 1 ¼ dl farinsocker (vanligt strösocker går också bra)
  • 50 g smör eller margarin
  • ½ tsk malen kardemumma
  • 1 dl nötter (pistach, mandlar eller hasselnötter)
  • Instruktioner

    1. Riv morötterna. Koka dem med kaffegrädden tills det sjuder.
    2. Sjud utan lock och rör om ofta tills grädden har absorberats (ca 45 min).
    3. Koka på låg värme, blanda i sockret, smöret och kardemumman. Rör om tills sockret löst upp sig. Koka tills morotspuddingen fått efterlängtad konsistens (15 min).
    4. Garnera med nötter, eventuellt även kardemumma. Serveras varm eller kall.

    Liknande recept

    4.5
    1 h
    4-6
    1

    Kommentarer (1)

    Gothvix 25 september 2011

    Väldigt intressant smak, men konsistensen var litet... Det är nog för att jag kokade den för länge :-)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben