Morotsrulltårta

Serverar: 1 portioner

Supersaftig och lite kryddig rulltårta med en fräsch apelsinfyllning.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1½ tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 msk pepparkakskryddor i påse
  • 1 krm salt
  • 1 msk rivet apelsinskal
  • 1 msk smör- & rapsolja
  • 1 finriven morot, ca 100g
  • Fyllning
  • 50 g mjukt smör
  • 200 g naturell färskost
  • 3 dl florsocker
  • 1 apelsin
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker, pepparkakskryddor, salt och apelsinskal i en skål och rör ner äggsmeten. Tillsätt smör- & rapsolja och finriven morot.
    3. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 7 minuter. Strö socker på ett smörpapper och vänd upp kakan på papperet. Ta försiktigt loss papperet som kakan gräddats på.
    4. Blanda mjukt smör, färskost, florsocker och rivet apelsinskal och bred över kakan. Rulla ihop från långsidan. Linda in kakan i smörpapper och förvara i kylen fram till servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben