Morotsrulltårta

Lite annorlunda rulltårta med fyllning av philadelphiaost-kräm! Ljuvligt gott med färska jordgubbar och citron som ger en lite syrlig smak till kryddorna i rulltårtan!

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 dl finriven morot
  • ¾ dl vetemjöl
  • ¾ dl potatismjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk malen kanel
  • ½ tsk malen ingefära
  • Socker att strö på
  • Philadelphiaostkrämen
  • 150 g philadelfiaost
  • 350 g florsocker
  • Några droppar pressad citron
  • Instruktioner

    1. Klä en långpanna med bakpapper. Vispa äggen och sockret poröst, vänd försiktigt ner moroten. Sikta ner dom torra ingredienserna och rör försiktigt smeten slät. Bred ut smeten, grädda mitt i ugnen 225 grader ca 5-6 minuter.
    2. Ta ut ur ugnen och vänd upp rulltårtan på sockrat bakplåtspapper, skölj en kökshandduk i kallt vatten och lägg ovanpå då går det lätt som en plätt att lossa bakplåtspappren sen!
    3. Philadelfiaostkrämen : Rör ihop alla ingredienser och bred på krämen på rulltårtan när den svalnat något!

    Liknande recept

    Kommentarer (5)

    camback 2 oktober 2008

    mmm gott. jag lagade dubbelsats av rulltårtsbottnen.

    currynamnam 4 oktober 2008

    Krämen var riktigt äcklig - alldeles för söt! Kakan ok. Gör jag inte om

    tina62 4 oktober 2008

    Så är det med allt. Smaken är delad.

    bruno07 10 oktober 2008

    Tack för receptet! Har bakat denna goda rulltårta idag. Tycker man om morotskaka så gillar man denna.

    Misan10 20 juni 2009

    Hur mycket är 350 g i dl?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben