Ljuvlig morotsrulltårta

Serverar: 10-12 portioner

Morotskaka är alltid populärt och det är trevligt att variera formen och dessutom går den snabbare att göra!

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1½ dl socker
  • 1 dl morot, finriven
  • 1½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk nymald kardemumma
  • ½ tsk mald kanel
  • 2 msk neutral olja
  • Fyllning
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 2 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 äggula, lätt uppvispad
  • Garnering
  • Florsocker
  • Rivet limeskal
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Vispa ägg och socker ljust och luftigt. Vänd ner de finrivna morötterna. Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke. Vänd ner mjölblandningen i äggsmeten, tillsätt oljan och rör till en jämn smet.
    3. Bred ut smeten i en långpanna, ca 30x40 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 5 minuter. Strö lite socker över kakan och vänd upp den på ett bakplåtspapper. Låt kakan kallna.
    4. Fyllning: Vispa ihop smör, florsocker och vaniljsocker. Rör ner den lätt uppvispade äggulan i smörblandningen.
    5. Bred fyllningen över kakan och rulla ihop den från långsidan. Låt rulltårtan ligga svalt en stund med skarven nedåt. Garnera med lite florsocker och rivet limeskal.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben