En av mina favoritkakaor. En god smak av maräng och rabarber, passar perfekt att servera med kall marsansås.
Ingredienser
500 g rabarber
4 ägg
3 dl socker
3 dl mjöl
Kallt hyvlat smör
Pärlsocker
Instruktioner
- Börja med att lägga in bakmargarinet i frysen, skär sedan rabarberba i fina tärningar.
- Vispa ägg och socker ljust och luftigt. Blanda i mjölet.
- Häll smeten i en smord och bröad långpanna och fördela rabarberna däröver.
- Ta ut smöret från frysen och hyvla det som ostbitar och lägg ut bitarna så de täcker rabarberna. Strö på pärlsocker och grädda i nedre delen av ugnen i 35-40 minuter på 175 grader.
Liknande recept
Kommentarer (2)
Sååå otroligt god!! Gubben kunde inte få nog och tog fem bitar på raken... Fick baka en till några dagar efteråt :)
Mycket god och lättlagad, hade lite krossad kardemumma över och en ljuvlig doft spred sig. En klar femma.