Mors rabarberkaka

Serverar: 25 portioner

En av mina favoritkakaor. En god smak av maräng och rabarber, passar perfekt att servera med kall marsansås.

Ingredienser

  • 500 g rabarber
  • 4 ägg
  • 3 dl socker
  • 3 dl mjöl
  • Kallt hyvlat smör
  • Pärlsocker
  • Instruktioner

    1. Börja med att lägga in bakmargarinet i frysen, skär sedan rabarberba i fina tärningar.
    2. Vispa ägg och socker ljust och luftigt. Blanda i mjölet.
    3. Häll smeten i en smord och bröad långpanna och fördela rabarberna däröver.
    4. Ta ut smöret från frysen och hyvla det som ostbitar och lägg ut bitarna så de täcker rabarberna. Strö på pärlsocker och grädda i nedre delen av ugnen i 35-40 minuter på 175 grader.

    Liknande recept

    5
    1 h 35 min
    12
    2

    Kommentarer (2)

    mafagerh 9 juli 2013

    Sååå otroligt god!! Gubben kunde inte få nog och tog fem bitar på raken... Fick baka en till några dagar efteråt :)

    dolores 4 juni 2014

    Mycket god och lättlagad, hade lite krossad kardemumma över och en ljuvlig doft spred sig. En klar femma.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben