Mousse på vit choklad med jordgubbssås

Serverar: 6 portioner

Utsökt efterrätt för de som vill ha det där lilla extra!

Ingredienser

  • 1/3 dl apelsinjuice
  • 100 g vitchoklad
  • 1 gelatinblad
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 äggulor
  • ½ dl strösocker
  • Jordgubbssås
  • 200 g jordgubbar
  • 1 dl apelsinjuice
  • ½ msk socker
  • För dekoration
  • 4 bitar riven mjölkchoklad
  • Pudersocker
  • Citronmeliss
  • Instruktioner

    1. Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten. Vispa grädden. Vispa äggulor och socker i en annan skål. Värm juicen i en kastrull på svag värme. Lös upp det urkramade gelatinbladet i den. Bryt chokladen i mindre bitar och låt den smältas i juicen.Får ej koka!! Kyl ner chokladblandningen i en diskho fylld med kallt vatten. Rör sedan ner äggblandningen och den vispade grädden i chokladen. Fördela moussen i t.ex. cocktailglas eller vinglas, och ställ i kylskåpet för att stelna.
    2. Såsen kan lagas genast efter, men häll den på moussen först före servering.
    3. Sås: Kör jordgubbarna i en mixer, tunna ut med juice. Tillsätt sockret.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben